Hotspots Nederland

Hotspot: Lovely Local in Enschede

July 2, 2017

Toen we in hoorden dat onze oud-collega’s Gijs en Clarissa uit Fooddock zouden stoppen met hun succesvolle en zeeeer geliefde keuken ‘Geflipte Kippen’ waren we behoorlijk teleurgesteld. Waar moesten we nu die heerlijke wraps met geplukte kip halen? Toen ze vertelden dat ze een eigen pop-up restaurant zouden beginnen in Enschede waren we dan weer laaiend enthousiast. Want wat we na dat jaar in Fooddock wel wisten: koken, dát kunnen ze. Helaas voor ons dus in Enschede, niet helemaal om de hoek, maar voor onze portemonnee wel beter want ik beken nu alvast: man oh man, wat is het er lekker.

Gijs en Clarissa zijn in februari 2017 begonnen met hun pop-up restaurant ‘Lovely Local’, met zoals de naam al zegt, gerechten met veel lokale, duurzame en biologische producten. De mozzarella komt bijvoorbeeld van de Buffalo Farm Twente, de biologische kippendij van de Polderhoen en het brood is van het Biobakkers Atelier. Omdat de gerechten dus echt ‘puur’ zijn en stuk voor stuk met passie worden bereid (wat je écht proeft) werken Gijs en Clarissa met een kleine, maandelijks wisselende menukaart.

Wij kozen met z’n drieën uiteindelijk voor drie verschillende voorgerechten en hoofdgerechten zodat we alles konden proeven, en er was gewoon níets wat minder lekker was dan de rest. Zo hadden we onder andere een gerookte zalm met roomkaas en sesam-soja dressing en de ‘geplukte kip’ (langzaam gegaarde biologische kippendij) met smokey bbq saus. Het fijne is dus dat je hier elke maand nieuwe gerechten kunt proeven, dus er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken! Er staan altijd vier voor- en hoofdgerechten op de kaart, die vaak een variatie aanbieden van vis, vega en vlees.

Ik zeg het nog één keer, het is écht goddelijk. Maar echt. Oke?

Dan nog wat, de hele sfeer die Gijs en Clarissa in hun restaurantje creëren zorgt er zeker voor dat je niet zomaar ergens wat eet, maar geeft een complete ervaring. De knusse huiskamer-sfeer met persoonlijke bediening van Gijs, die met het menu op een groot krijtbord langskomt, en de open keuken waar je Clarissa al het eten ziet bereiden zorgen ervoor dat je de hele avond wil blijven zitten.

Dus, wil je iemand niet zomaar ergens mee naartoe uit eten nemen maar een complete ervaring geven, dan is Lovely Local zeker een ritje naar Enschede waard. Reserveren is slim, want wij zijn niet de enigen die deze gezellige huiskamer als favoriet hebben.

Open van donderdag tot en met zaterdag vanaf 17:00. Walstraat 7 in Enschede dus, maar ook te herkennen aan de blauwe tafeltjes buiten 😉 Reserveren kan hier.

    Leave a Reply