Europa Frankrijk Hotspots

Parijs (healthy) hotspots

October 13, 2016

Annie en ik zijn nu twee keer samen een weekend naar Parijs geweest voor hardloopwedstrijden. In de weinige tijd die we hadden wilden we natuurlijk zo veel mogelijk lekkere en leuke tentjes proberen en dus hebben we onze favoriete tentjes op een rijtje gezet!

Ob-La-Di

Voor een goede cappuccino, avocado toast, scones of een heerlijk yoghurtje met glutenvrije granola moet je bij Ob-La-Di zijn. Dit blauw-witte mini zaakje is het allerleukste tentje in de wijk Le Marais. Ze doen hier aan het all-day breakfast concept, iets waar wij als ontbijt liefhebbers heel erg gelukkig van worden. Oh en alles is hier heel instagramable, altijd goed! Als je hier op een zaterdagochtend of middag heengaat (zoals wij deden, middenin de Paris fashion week) moet je er wel rekening mee houden dat je hier even moet wachten. Aangezien er zo weinig zitplekken zijn in dit piepkleine zaakje staat er wellicht een rij op de stoep maar het is het helemaal waard!

54 Rue de Saintonge, 75003 Paris, Frankrijk

Graïn 

Dit leuke tentje herken je gelijk aan de mooie lichtblauwe tafeltjes met witte stoelen. Na wat research ontdekten we dat Graïn pas kort voordat wij hier waren haar deuren had geopend maar wij denken dat dit zeker een populair tentje kan worden. Omdat wij net hadden geluncht hebben wij hier alleen een vers sapje gehaald, maar je kan hier ook terecht voor een cappuccino of een home made cookie.

Uhm ja, het gekke van deze tent is dat hij (nog) compleet onvindbaar is op Google Maps en Instagram, maar het bevindt zich aan 2 Boulevard Saint Martin aan de kant van metrostation République.

Bakker Les Gourmandises d’Eiffel

Toen wij op zaterdagochtend op zoek waren naar een leuk ontbijtplekje in de buurt van de Eiffeltoren bleek dat nog best een lastige opgave. Uiteindelijk besloten we voor een brunch te gaan bij Ob-La-Di en onze honger op dat moment te stillen met een chocoladecroissant bij een leuk bakkerijtje. Er stond een lange rij van Parijzenaren dus we vonden dat dat vast een goed teken was. Overigens barst Parijs natuurlijk van dit soort schattige Franse bakkerijtjes.

Season Paris

Dat Season Paris een populaire zaak is hadden we meteen door toen we er aankwamen. Er stond een lange rij voor de balie (zelfbediening hier!) en vrijwel elke tafel was bezet. We vonden de laatste vrije plek aan de bar voor het raam, hier hadden we een uitzicht op een leuk Frans straatje. Qua concept deed het me wat denken aan de Wasserette in de Pijp. Omdat het fashion week was was het duidelijk te merken dat we ons in de hippe wijk Le Marais bevonden, want bijna iedereen die langsliep leek gekleed om front row te zitten. Enige minpuntje hier was wel dat de bereiding van alle bestellingen behoorlijk stressvol verliep (wellicht ook door die zondagochtend-drukte en maar 2 mensen die samen alles moesten doen) en dat de porties vrij klein waren. Annemiek’s avocadotoast bestond uit meer rucola dan toast zelf. Desondanks wel heel erg lekker!

8 Rue Dupetit-Thouars, 75003 Paris, Frankrijk

Bulliz

Wat wij gelijk zeiden toen we hier binnenliepen: FRIDGE GOALS! Dit zaakje heeft een super leuke inrichting en zit in de wijk Quartier de Bonne-Nouvelle. Eigenlijk waren we hier op zoek naar een juice bar (die dicht zat) en kwamen we hier per toeval. Dat was dus helemaal niet erg, ze verkopen hier namelijk de lekkerste broodjes, koekjes en taartjes. Wij gingen allebei voor een chookie, een mix tussen een croissantje en chocolat chip cookie, heel erg lekker.

14 Rue d’Hauteville, 75010 Paris, Frankrijk

Heel veel plezier in Parijs en let us know wat jouw favoriete plekjes zijn! Wij hopen binnenkort zeker weer eens terug te gaan om dit lijstje nog eens even fijn uit te breiden. 

  • Reply
    Oktober Favorites
    November 1, 2016 at 9:48 pm

    […] heen vlogen, zaterdag de prachtige stad verkenden en al ons geld uitgaven bij Lafayette en awesome eettentjes, stonden we op zondagochtend aan de start van onze gave race. Hoe dat ging lees je hier en […]

Leave a Reply