This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Recepten uitgelicht

Citroen cheesecake bars

September 28, 2020

Cheesecake. Daar kan ik dus echt niet genoeg van krijgen. Van een variant met chocolade en karamel tot deze frisse citroen cheesecake, ik lust het allemaal. Afgelopen weekend besloot ik daarom weer eens de keuken in te duiken om deze heerlijke taart te maken. Mega makkelijk én mega lekker.

Dit heb je nodig voor 9 (grote) stukken citroen cheesecake

  • 250 gram koekjes (ik gebruikte Verkade gember-citroen koekjes maar Digestive is ook lekker)
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram roomkaas naturel
  • 200 gram kristalsuiker
  • 125 gram zure room
  • 3 eieren
  • Vanille extract
  • 1 citroen
  • 1 x mijn recept voor lemon curd

Zo maak je de frisse citroen cheesecake bars

Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte. Begin met het verkruimelen van de koekjes in een keukenmachine of blender. Smelt ondertussen de roomboter in een pannentje. Als de roomboter gesmolten is voeg je de verkruimelde koekjes toe aan de roomboter. Bekleed een vierkante bakvorm (ik gebruikte er een van 22,5 cm x 22,5 cm) met bakpapier zodat je de cheesecake er later makkelijk uit kan halen. Bedek de bodem van de springvorm met de verkruimelde koekjes en druk dit stevig aan met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel. Bak de bodem af in 10 minuten in de oven.

Mix de roomkaas met de kristalsuiker in een keukenmachine. Voeg hierna de zure room toe en mix tot een geheel. Voeg hierna één voor één de eieren toe aan het beslag. Wanneer alles goed gemixt is voeg je 1 theelepel vanille aroma toe. Rasp de citroen en voeg toe aan het beslag, pers hierna de citroen uit en voeg het citroensap toe aan het cheesecake beslag.

Haal de bodem uit de oven en giet het cheesecake mengsel in de bakvorm. Bak de cheesecake af in 50 tot 60 minuten op 150 graden boven- en onderwarmte. De cheesecake is goed wanneer de buitenkant stevig is en de binnenkant nog een beetje zacht. Laat de cheesecake een uur afkoelen in de oven met de deur open. Laat hem hierna minstens 5 uur in de koelkast opstijven of liever zelfs een hele nacht.

Wanneer de cheesecake staat op te stijven in de koelkast kun je de lemon curd maken. Het recept hiervoor vind je hier! Als de lemon curd is afgekoeld kun je taart gaan opmaken. Haal de cheesecake uit de vorm en verdeel de lemon curd over de cheesecake. Snijd de cheesecake in stukken en geniet ervan.

  • Reply
    Zelf lemon curd maken - Two Run The World
    September 28, 2020 at 11:19 am

    […] Als de lemon curd de gewenste dikte heeft haal je de kom van het vuur. Laat dit goed afkoelen, hierna kun je de lemon curd bewaren in een weckpot of oude jam pot. In de koelkast kun je de lemon curd ongeveer 2 weken bewaren. Gebruik de lemon curd om deze lekkere citroen cheesecake af te maken. Enjoy! […]

Leave a Reply