Recepten

Recept: healthy bananenijs 

July 20, 2016

Met dit warme weer kan het haast niet anders dan dat je een lekker verkoelend ijsje eet. Of twee. Of drie. And we totally understand. Maar mocht je het toch een beetje gezond willen houden hebben wij hier het recept voor overheerlijk en vooral healthy bananenijs! Gelukkig ook nog eens supereasy om te maken, zodat je de rest van de tijd weer lekker in het zonnetje kan zitten.

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 4 rijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter het ijs)
  • scheutje magere yoghurt
  • toppings naar keuze, bijvoorbeeld walnoten, pure chocola (hoe hoger het cacaopercentage hoe gezonder), geraspte kokos, bosbessen etc.
  • keukenmachine of staafmixer

Stap 1: Snijd de bananen in plakjes en doe in een afgesloten bakje of plastic zakje. Stop ze in de vriezer voor minimaal 4 uur. Het is slim om ze niet allemaal op elkaar te leggen om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen.

Stap 2: Haal de bevroren plakjes banaan uit de vriezer en doe ze in een keukenmachine of staafmixer met een scheut yoghurt. Mix alles tot een glad geheel en doe het in een (ijs)bak.

Stap 3: Strooi de toppings er overheen. Ik koos voor walnoot, pure chocola en kokos. Zet terug in de vriezer.

Stap 4: Na 15 a 20 is het ijs ready to be served. Enjoy!

Je eigen variatie gemaakt? We’re curious! Tag ons op Instagram (@tworuntheworld) bij jouw healthy icecream!

    Leave a Reply