Recepten tussendoortjes

Recept: chocolade kwarkbollen

October 19, 2016

Al maanden experimenteer ik met verschillende recepten van kwarkbollen en nu heb ik eindelijk het perfecte recept gecreëerd. En ze zijn een hit kan ik je vertellen. Elke keer als ik ze meenam naar school en iedereen vroeg wat ik nou weer aan het eten was vertelde ik over mijn zelfgemaakte kwarkbollen. Ik liet ze natuurlijk ook proeven en iedereen was net zo enthousiast als ik. Hieronder vind je het recept voor dit lekkere tussendoortje.

Benodigdheden voor ongeveer 10 kwarkbollen

  • 100 gram rozijnen
  • 250 gram havermout
  • 150 gram magere kwark
  • 150 gram vanille kwark (je kan ook 300 gram vanille kwark nemen en de magere kwark weglaten, maakt het wel meteen veel zoeter)
  • 75 pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels rauwe cacao poeder 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Zo maak je het:

Laat de rozijnen 15 minuten wellen in warm water, zo worden ze wat zachter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak ondertussen de chocolade in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit tot een stevig, plakkerig beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ongeveer 10 bolletjes van het beslag op de bakplaat. Dit kun je doen met een ijsscoop of 2 eetlepels. Als het beslag erg aan de lepel blijft plakken kan je er één even nat maken.

Bak de kwarkbollen af in ongeveer 18/20 minuten. Niet langer anders worden ze erg droog van binnen. Laat ze goed afkoelen.(lastig, I know)

Geniet van je kwarkbollen en vergeet ze niet met ons te delen op Instagram!

Liefs,

Annemiek

  • Reply
    Oktober Favorites
    November 1, 2016 at 9:48 pm

    […] nog even snel een tussendoortje voor mee naar werk/school wil bakken. Annemiek maakte deze maand een fijn receptje voor haar chocoladevariant, zeer geslaagd al zeg ik het […]

Leave a Reply