This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Recepten tussendoortjes

Recept: chocolade pindakaas bliss balls

September 13, 2016

Heb je zin in een makkelijk, gezond maar voedzame tussendoortje? Dan moet je zeker eens deze chocolade pindakaas bliss balls maken! Je hoeft ze niet te bakken en ze zijn lekker snel klaar. Het is de ideale snack om mee te nemen naar school/werk of gewoon om thuis te snacken. Het recept voor deze mega makkelijke snack vind je hieronder.

Ingrediënten voor ongeveer 15 balletjes:  

  • 150 gram ongezouten pinda’s of ongezouten notenmix
  • 50 gram havermout
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 10 dadels (ontpit)
  • 1 eetlepel pindakaas (ik gebruik de 100% pindakaas van de AH)
  • 1 theelepel vanille extract
  • toppings zoals kokosrasp, cacaopoeder, pindakaaspoeder of gesmolten pure chocolade    

                                                                                        

Stap 1. Week de dadels in warm water zodat ze wat zachter worden. Hak ondertussen de noten of pinda’s fijn met een mes of vermaal ze in een food processor.

Stap 2. Voeg de havermout, het cacaopoeder en het snufje zout toe aan de noten of pinda’s. Mix het tot het wat meer een geheel vormt. Voeg hierna de dadels toe, de pindakaas en het vanille extract. Mix dit tot een gladde maar plakkerige massa, wanneer dit niet helemaal lukt kun je eventueel wat water of extra pindakaas toevoegen.

Stap 3. Rol ongeveer 15 balletjes van het beslag met je hand of met een kleine scoop. Plaats de balletjes op een plaat bekleed met bakpapier en laat de balletjes minimaal een uur rusten in de koelkast of vriezer.

Stap 4. Draai de balletjes door je gewenste topping of versier ze met gesmolten chocolade voor de echte chocolade liefhebber. Geniet van deze voedzame maar lekkere chocolade pindakaas bliss balls!

Bewaaradvies: je kunt de balletjes 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast maar waarschijnlijk zijn ze dan al op!

Ik ben heel benieuwd of jullie de bliss balls gaan maken, let me know!

Liefs,      

Annemiek

  • Reply
    annebaarssen
    September 18, 2016 at 2:51 pm

    Heerlijk, ik ben er dol op!

Leave a Reply