Recepten

Recept: chunky granola met noten en kokos

July 16, 2020

Ik houd van granola, maar dan wel van die lekkere, met veel extra’s erdoor zoals noten, kokoschips of chocolade. Soms haal ik wel eens een pak bij de Appie maar het ‘probleem’ hierbij is dat naarmate het pak leger wordt er vooral kleine stukjes havermout achterblijven en niet veel van die extra’s. Daarnaast kost een pak granola al gauw 4 euro dus ik maak mijn granola tegenwoordig zelf. Misschien wel lekkerder en zeker goedkoper! Hieronder vind je mijn recept voor de allerlekkerste granola met veel extra’s ;-).

Wat heb je nodig voor de homemade granola?

  • 200 gram grove havermoutvlokken 
  • 50 gram ongezouten gehakte cashewnoten
  • 50 gram ongezouten gehakte pecannoten
  • 30 gram kokoschips
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels kokosolie
  • Snufje zeezout

Optioneel: je kan natuurlijk ook wat gehakte chocolade (tipje!), rozijnen, cranberry’s of moerbeien toevoegen. Doe dit wel altijd nadat je granola gebakken en afgekoeld is.

Stap 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. (Ik gebruik een heteluchtoven)

Stap 2.  Smelt de kokosolie met de honing in een steelpan op laag vuur.

Stap 3. Mix in een grote kom de havervlokken, noten en kokos. Voeg hierna het verwarmde mengsel toe en zorg dat alles onder een laagje kokosolie zit. Dit is heel belangrijk anders wordt de granola niet knapperig.

Stap 4- Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid het havermout mengsel over de bakplaat. Zorg ervoor dat het een beetje tegen elkaar aanligt, alsof je een grote plak granola gaat bakken. Strooi wat zeezout over het havermout mengsel.

Stap 5- Bak de granola af in ongeveer 20 minuten maar blijf erbij om te kijken of de granola niet aanbrandt. Als de granola goudbruin en krokant is kun je het uit de oven halen. Laat de granola helemaal afkoelen op de bakplaat en breek daarna in stukjes.

Zo simpel kan het zijn! Ik eet de granola vaak met kwark maar het is ook erg lekker om over je smoothiebowl te strooien. Laat je me het weten als je de granola ook gaat maken? Ik ben benieuwd!

    Leave a Reply