New York Noord-Amerika Reizen Traveldiary

New York diary part 1

August 20, 2016

Hi Guys! Vanuit ons koele appartementje in het bloedhete New York vond ik het wel leuk om even verslag te doen over de afgelopen twee dagen. Of nou ja, 30 uur pas eigenlijk.. Het voelt al veel langer geleden dat ik met m’n slaperige hoofd op Schiphol aankwam.

Om 5:00 ‘s ochtends zette mijn vader ons af op Schiphol, waarna we na een prima vlucht met 2 films, goddank nog 1 uurtje slaap en wat vettige Amerikaanse vliegtuig sandwiches op Newark AirPort landden. Toen mama me wees op de skyline van Manhattan (het was redelijk bewolkt) begon ik spontaan te huilen. Ja echt. Get your shit together Pim, zeer onvolwassen en overdreven. (Blame it on de 2 uur slaap van de nacht ervoor..) Toch was het zo gek om dan eindelijk in het echt the Big Apple te zien: de plek die je al zo vaak voorbij hebt zien komen in films is echt!

De busrit naar Manhattan liet alleen wel gelijk zien dat lang niet alles mooi en levendig is rondom New York, waardoor dat magische randje er een beetje af ging (maar goed ook..).

Toen we uit de tunnel Manhattan binnenreden was New York wel echt zoals je New York verwacht: hoge gebouwen, drukke brede straten met gele taxi’s, grote lichtgevende reclameborden en bellende mensen. We dropten onze spullen, trokken snel luchtigere kleren aan want man wat is het hier benauwd warm, en liepen de hoek om 42nd Street in.

We liepen langs Times Square en het Grand Central Station (ja die van Gossip Girl) – echt een mooi gebouw met prachtige hal, waar we de metro pakten richting Brooklyn.

Vanaf Brooklyn liepen we over de Brooklyn bridge op de skyline af, wel zo leuk om mee te beginnen. Ondanks dat je op de Brooklyn bridge ongeveer 3 keer wordt aangereden door een keihard fietsende New Yorker is het uitzicht prachtig (daar hoef ik niemand van te overtuigen lijkt me zo).


Toen we in Manhattan waren namen we de metro richting Madison Square Garden, waar we wilden eten bij het veelbesproken Shake Shack. Wat al op veel plaatsen stond beschreven is dat New Yorkers met alle liefde een uur in de rij staan voor deze burgers, en dat was dan ook zeker het geval. Omdat we kaartjes hadden voor the Empire State Building niet veel later besloten we Shake Shack even te bewaren voor later deze week.

We aten een salade bij Chop’t, een leuke tent waar ze alle ingrediënten van de salade die je kiest door elkaar gooien en gaan hakken, en liepen richting the Empire State building. Na ongeveer 10 verschillende rijen, waren we eindelijk boven. Het was ondertussen al donker, dus de stad bestond uit miljoenen lichtjes met een volle maan erboven. Ontzettend gaaf! Toen ik eindelijk wat foto’s kon maken bij de rand was de maan alleen net achter wat wolken verdwenen en werd mijn telefoon zo’n 3 keer bijna uit mijn handen het Empire State Building afgegooid door enthousiast selfie nemende Chinezen. Maar goed, het uitzicht was prachtig en daar ging het om!

Toen we 10 rijen en 2 liften later weer beneden waren zochten we de metro op en vertrokken we richting Times Square. Eindelijk liggend en doodmoe van de 25 uur durende dag vielen we in slaap.

Vrijdag

Goodmorning! Ondanks dat ik wat moe was en een beetje hoofdpijn had viel mijn jetlag nog wel mee. We hadden kaartjes voor het 9/11 memorial museum waar we om 10:45 moesten zijn. Daarvoor wilden we nog ergens ontbijten, dus zocht ik een leuk tentje op in de buurt van het museum uit de lange lijst aan hotspots die ik ondertussen had opgeslagen.

We pakten de Metro richting Prince Street, waar we in de buurt naar Chobani wilden, maar eenmaal aangekomen bij het adres blijk daar een kledingwinkel te zitten. Oeps.. Omdat we niet zo veel tijd meer over hadden gingen we een klein, leuk bakkertje genaamd ‘the frog’s crown’ binnen waar we allebei een blueberry scone haalden.

Hierna pakten we de metro naar het 9/11 museum. Behoorlijk indrukwekkend om te zien, en toch ook wel een beetje raar met de huidige gebeurtenissen in de wereld..

We stapten weer op de metro en kwamen uit in China town. Hier wandelden we doorheen waarna we vervolgens in little Italy bij dit leuke tentje ‘Two Hands’ lunchten. Ik nam de avocado toast en mama de toast met ricotta en rood fruit. Beide superlekker!

Vanuit Two Hands liepen we verder door NoLiTa, Soho en Meatpacking district waar we vooral wat shopten. We stopten bij Joe & the Juice voor een verse Juice, en liepen door richting Chelsea Market.

Onderweg kwamen we langs de beroemde Magnolia Bakery, bekend van Sex and the city, waar we natuurlijk even stopten voor een cupcake. Als je in New York bent moet je hier zeker even langsgaan, alleen al om dit schattige zoete winkeltje te zien!

We eindigden bij Chelsea Market, een foodhal zoals Fooddock of de Markthal, maar dan 10 keer zo cool en zo groot. (En ook de eerste plaats ooit die oreo koekjes verkocht!). Ik zal deze binnenkort zeker nog eens noemen op de blog! We aten hier wat verschillende dingetjes en zochten de metro op richting ‘huis’. Met zeer vermoeide benen en mijn Red Velvet cupcake plofte ik op bed om dit verslag te schrijven, en zette vervolgens vroeg de wekker voor ons bezoek aan Top Of The Rock. New York is geweldig.

Liefs,

Pim

    Leave a Reply