New York Noord-Amerika Reizen Traveldiary

New York diary part 2

August 21, 2016

Ondertussen ben ik al weer bijna over de helft van mijn week New York City. Tijd voor diary part 2 dus!

Zaterdag 

Goodmorning! Weer een nieuwe, warme dag in NYC. We hadden tickets voor Top Of the Rock om 9:00 (ja het kon niet later…) dus we gingen op tijd de deur uit. Onderweg naar de metro gingen we even snel langs Starbucks voor een iced tea en blueberry scone, again. (Guilty.)

Na Top Of The Rock, met supermooi uitzicht over central park en the empire state building, liepen we over een marktje   naar het MoMA. Nou vind ik musea sowieso wel leuk, maar naar het MoMA was ik wel extra benieuwd omdat er veel beroemde schilderijen hangen waar ik veel les over heb gehad bij mijn kunstgeschiedenis lessen. Oh en natuurlijk was het gaaf om Starry Night een keer in het echt te zien. (Al moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd heb gedacht dat hij groter was.)

Toen we uit het MoMA kwamen was het behoorlijk hard aan het regenen. Maar dan ook echt hard hard. We liepen, zoveel mogelijk onder afdakken en bouwconstructies, richting Little Collins, een leuk lunchtentje waar we heen wilden. Uiteindelijk kwamen we er behoorlijk verzopen aan, maar maakten deze pannenkoekjes alles weer goed. Oh boy.

Toen we weer naar buiten stapten was het gelukkig droog, en besloten we via 5th avenue (dé shopstraat) naar central park te lopen. We liepen door een straat die ertussen lag en waar we opeens allemaal security en politie voor een gebouw zagen staan. Er stonden tientallen mensen aan het einde van de straat, die achter dranghekken door politie tegen werden gehouden. Opeens leek het heel raar dat wij als een van de weinigen door de straat konden lopen en er recht tegenover konden staan: de Trump Tower. Stilstaan of treuzelen vond de politie niet toegestaan, en ze stuurden ons en de paar andere mensen snel de straat uit. Na wat navragen bij de dranghekken werd ons vermoeden bevestigd: Donald Trump was in het gebouw en zou naar buiten komen. Net toen ik het hele tavereel van alle security, bodyguards en geblindeerde auto’s wilde vastleggen kwam hij naar buiten, zwaaide even, en stapte in de auto. Nou heb ik helemaal niks met Trump, toch was het grappig om mee te maken.

 We gingen wat winkels in bij 5th avenue, waaronder Tiffany & Co – kijken hoor -, de beroemde glazen kubus
Apple store en Nike Town. Allen zeer zeker een bezoekje waard, alleen al om te kijken. Ik vond vooral de Nike town supermooi om te zien!

We liepen 5th avenue af richting Madison Square Park waar we in de rij gingen staan bij Shake Shack. De rij was dit keer iets korter gelukkig, en sowieso was er genoeg te zien. Wat een prachtige plek en gezellige sfeer zo middenin het park met die lichtjes. Ga hier heen als je in NY bent! (Oh en het eten was ook lekker haha). Na Shake shack stapten we op de metro richting Times Square, waar we even bleven kijken, om vervolgens terug naar ons appartement te lopen. Te moe om nog maar 1 stap te kunnen zetten gingen we naar bed.

Zondag

Sunday = runday, ook in NYC! De wekker stond daarom al vroeg, zodat we een rondje door central park konden lopen. Mama en ik vertrokken samen richting central park, waar mama bij de ingang de verkorte weg terug ging en ik het park in rende. Er begon net een hardloopwedstrijd met een behoorlijk aantal deelnemers, dus ik was zo’n beetje de enige die tegen de stroming in naast het parcours liep. Wel leuk om te zien! (En ze speelden het Amerikaanse volkslied voordat ze startten..? Ik zie het al voor me bij ons met het Wilhelmus haha.)

Eenmaal gedoucht en klaar om te gaan pakten we de metro richting Lafayette Street. We wilden hier gaan brunchen (het was ondertussen al best laat) bij Jack’s wife Freda, wederom een erg populair tentje hier in NY. Het was er bomvol en er stonden behoorlijk wat mensen buiten te wachten. Hadden we kunnen weten van SATC en Gossip Girl natuurlijk. Het meisje schreef mijn naam op in de virtuele wachtrij en we konden 45 min. later terugkomen. We liepen dus maar een rondje door Soho, een heel leuk gebied vind ik, en gingen even wat drinken bij een leuke boekenwinkel met café erin waar we eerder waren geweest.

Eenmaal terug moesten we nog 15 min. wachten bij JWF, maar het eten was wel echt heerlijk.

Hierna namen we de metro naar Battery Park, waar we op de Ferry naar Ellis Island en The Statue of Liberty stapten. The Statue of Liberty was vooral leuk om te zien, maar voor de rest niet erg boeiend. Het museum op Ellis Island over alle vluchtelingen die daar aankwamen vond ik wel interessant! Gek om je voor te stellen dat er in dat gebouw 100 jaar geleden allemaal mensen uit de hele wereld zaten met hetzelfde doel: New York, terwijl ze het gewoon al konden zien liggen.

Eenmaal terug in Manhattan liepen we door Wall Street, waar eigenlijk niet echt veel te zien was, en stapten we op de metro richting Washington Park. We wilden gaan eten bij een pizzeria aan Washington Street waar we positieve verhalen over hadden gehoord. Het was ondertussen weer hard gaan regenen. Na lang zoeken en lopen in de regen gaven we het op en zochten we iets anders. Washington Street was op onze kaart erg klein en kort, en de pizzeria onvindbaar. We kwamen langs een leuk vegetarisch restaurant waar ik een quinoa-zwarte bonen burger met french fries bestelde en mama een taco. Beiden echt superlekker!


We haalden nog een ijsje bij I-CE New York, waar je zelf je smaak, mengsel, topping en saus mag kiezen en waar het ijs vervolgens uitgesmeerd over een koelplaat en opgerold wordt, en vertrokken richting ons appartement.

Maandag

Vandaag gelukkig geen wekker, even lekker ‘uitslapen’ (het was 8 uur..). We vertrokken met de metro richting Lexington Avenue waar we ontbijt wilden halen bij de Butterfield Market. Dit is een soort supermarktje waar alles vers wordt gemaakt en (veelal) gezond is. Veel New Yorkers gaan hierheen en eten dan in Central Park. Ik haalde een bakje yoghurt met fruit en granola – echt de lekkerste die ik ooit heb gehad-, een apple walnut muffin – goddelijk – en een iced tea. We liepen naar Central Park waar we in het zonnetje ontbeten.


Hierna gingen we naar het Guggenheim museum, naast Central Park. Het museum zelf vond ik wat minder als het MoMA maar het gebouw was gaaf.

Na het Guggenheim liepen we via Central Park een stuk omhoog naar Harlem. Hier scheen behoorlijk veel Street art te zijn die we wel wilden zien. We konden uiteindelijk niet zo veel ontdekken op de plek die onze boekjes en apps zeiden, dus gingen we maar richting de metro. Terug naar Little Italy/Soho waar we al 3 keer eerder waren geweest, maar we móésten natuurlijk een bezoekje brengen aan The Butchers Daughter. Deze leuke (en ongelooflijke hipster) tent wordt door behoorlijk wat bloggers en celebrities geroemd. En terecht, want ik had hier de lekkerste avocado-toast EVER. Het zag er ook erg leuk uit van binnen:

We namen de metro richting World Trade Centre, waar we even bij een warenhuis wilden kijken met veel korting op dure merken. Het was een soort Primark tavereel dus we waren er al snel klaar mee. We liepen via Franklin Street (ja guilty, deze meid wilde graag het huis van Taylor Swift zien) richting Whole Foods Supermarkt, waar we allebei een pizzapunt kochten. We zochten een bankje op, naast een sportveld middenin de stad, en aten onze pizza terwijl we honkbal keken.

Hierna liepen we weer naar Chelsea Market, waar het begin van de highline is, en begonen daar aan onze wandeltocht over de highline terug naar ons appartement. Wat ontzettend gaaf is dat park bedacht en gemaakt!

Liefs,

Pim

    Leave a Reply