New York Noord-Amerika Reizen Traveldiary

New York Diary part 3

August 26, 2016

Als deze blog online komt ben ik als het goed is weer veilig op de grond in Nederland. Wat is het snel gegaan.. Time flies when you’re having fun right? Daarom deze diary part 3 over onze laatste 2 dagen in New York.

Dinsdag 

We (vooral ik) wilden nog graag een bezoek brengen aan Five Leaves, een ontbijt-/lunchtent in Greenpoint waar onder andere de Breakfastclub in Amsterdam zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Na alle foto’s van stapels pannenkoeken met banaan en maple syrup móést ik ze zelf eens meemaken.

Mama en ik hebben de hele serie Girls gezien en die is voornamelijk opgenomen in Greenpoint en Williamsburg (twee wijken bij Brooklyn), ook daarom waren we sowieso wel een beetje benieuwd naar dit deel van New York omdat het een heel andere uitstraling en sfeer heeft dan Manhattan. Williamsburg en Greenpoint zijn niet voor niets populaire plekken voor film en serie opnames: het is er een stuk rustiger en groener, terwijl het wel heel New Yorks oogt. Terwijl we de Bedford Avenue afliepen richting Five Leaves kwamen we dan ook allemaal trucks met kleedkamers en kleding tegen, en waren ze een set aan het opbouwen bij de school waar ze stonden. We konden aan de namen op de kleedkamerdeuren niet ontdekken wat er opgenomen werd, maar het was grappig om te zien!

Mama en ik bestelden allebei de pannenkoeken en oooh ze waren hemels. Ze waren wel zo machtig en vullend dat ik met pijn in mijn foodiehart een deel heb laten liggen.
We liepen door Bedfort Avenue door het leuke Greenpoint en Williamsburg naar de Williamsburgbridge, waar we twee Citibikes pakten en over de brug naar Manhatten fietsten. Helaas geen foto gemaakt van het fietsen omdat we behoorlijk hard de brug afgingen en uh New York Traffic… Wel was het superleuk om even als een echte New Yorker richting de skyline en door Manhattan te fietsen.

Nadat we onze fietsen hadden ingeleverd bij een Citibike-punt namen we de metro naar Broadway. Ik wilde nog graag naar Victoria’s Secret en mama naar wat andere winkels, dus gingen we allebei onze eigen kant op en spraken we later in de middag af in het park bij Union Square.

Met een goddelijke brownie en notencaramelbrownieachtigiets (no but seriously: try these!) van Whole Foods gingen we in het park onze verdere plannen voor de dag uitstippelen. We hadden tenslotte nog maar 1,5 dag en er was nog zooo veel dat we wilden doen.

We gingen even het gigantische warenhuis Macy’s binnen en zochten vervolgens de metro op richting 42nd Street. Bij 42nd Street gingen we even kijken in de beroemde New York public library en aten we een salade in Bryant Park. Hier hangt ook zo’n leuke sfeer, een beetje vergelijkbaar met Madison Square Park waar we bij Shake Shack aten.

We besloten om naar Central Park te lopen, en onderweg een ‘toetje’ te halen. We kochten een blueberry bananabread-muffin, zaten even in het park en namen de metro terug naar 42nd Street.

Woensdag

Shit! Onze laatste dag alweer. Nog zoveel te zien en te doen… Via de TodayTix app hadden we met korting kaartjes kunnen kopen voor Matilda de musical vanavond. We zouden onze week dus goed afsluiten met een Broadwaymusical. Ik begon de dag met een rondje hardlopen door Central Park, alleen kreeg ik halverwege al zo veel pijn aan mijn kuit, scheen en lies dat ik het laatste stuk heb gewandeld. Ik had sowieso al wat pijntjes in mijn benen en voeten van het vele wandelen van afgelopen week, dus echt uit het niets kwam het niet.


Toen ik eindelijk terug was (wandelen duurde behoorlijk lang op zo’n drukke straat) douchte ik snel en vertrokken we naar Piccolo Café in de upper west Side. We wilden dit deel van NY graag nog even zien, een bezoekje brengen aan de beroemde Levain Bakery en (vooral mama) naar Strawberry Fields; het monument voor John Lennon.

We bestelden een sandwich met zalm en ei en sloegen daarna de hoek om naar de Levain Bakery. Deze populaire bakkerij heeft naar zeggen de beste koekjes van New York, waar je maar zo eens een half uur voor in de rij kan moeten staan. Gelukkig was het rustig nu en we bestelden de chocolate chip walnut cookies. Met de nog warme koekjes op zak liepen we naar Central Park waar we ze aten op een bankje bij Strawberry Fields. Gosh, dit waren inderdaad de lekkerste koekjes die ik ooit heb gehad.

We namen de metro naar Union Square waar we een rondje liepen over de markt die daar elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag is. Hier staan allerlei lokale boeren en biologische bedrijfjes, en doen topkoks uit de buurt vaak hun inkopen.

We wilden nog een souvenir halen voor het thuisfront, dus gingen we op zoek naar een Nikewinkel in de buurt om het New York Yankees-shirt te halen dat ik bij Niketown had gespot. Onderweg kwamen we langs een bagelwinkel en vonden we dat we toch wel minstens één bagel gehad moesten hebben in NY. We kozen allebei voor een smoothie en de blueberrybagel, mama met strawberry creamcheese en ik walnut en raisin. Ze waren lekker, maar met de creamcheese behoorlijk machtig en ik moet eerlijk bekennen dat ik die van Bagels en Beans of A Taste Of Honey misschien wel lekkerder vind.

We kwamen bij een Nike running store, perfect voor mij, maar helaas geen New York Yankees-shirt. We besloten om maar even langs Nike town te gaan voordat we naar Matilda gingen. Maar eerst gingen we naar Cleveland place, tegenover Jack’s Wife Freda, naar een van de oudste cheesecakewinkels in New York: Eileen’s Special Cheesecake. Zo veel verschillende smaken, wow! We kozen de Rocky Road en pecan-caramel en beiden waren echt superlekker.

Omdat we niet meer heel veel tijd hadden voordat we onze tickets voor Matilda op moesten halen gingen we snel naar de metro en op naar Niketown. Vanaf Niketown liepen we naar 44th Street waar het theater zit waar Matilda speelt. Mocht je binnenkort naar New York gaan en een Broadwaymusical willen bezoeken: Matilda was echt heel goed! Ik vond het qua productie en decor echt een van de beste musicals die ik ooit heb gezien, en ondanks dat verhaal niet overal overeenkwam met de film (95% wel hoor) vond ik het juist heel mooi aangepast. Iedereen kent bijna het verhaal van Matilda wel, dus de kleine extra’s en aanpassingen waren juist onvoorspelbaar en daarom leuk.

Na de voorstelling liepen we terug naar ons appartement en maakten we ons klaar voor helaas al weer het laatste nachtje in New York…

As we speak zitten we in ons vliegtuig terug naar Amsterdam waar mijn film weer bijna op het punt is waar ik was gebleven (de tv-tjes crashten halverwege…) dus ik ga maar weer verder kijken. See you in Holland!

P.s. Zo veel turbulentie dat zelfs de parfumwagen omviel… #paniek

Liefs, 

Pim 

 • Reply
  avecsans
  August 26, 2016 at 5:41 pm

  Heb net de hele diary gelezen van New York en ik vond het heel leuk om te lezen! Wat een geweldige eettentjes allemaal! 🙂

 • Reply
  New York (healthy) hotspots
  September 22, 2016 at 10:47 am

  […] worden als wij zelf in NY waren. Op onze een-na-laatste dag namen we de metro naar Greenpoint (een hele leuke wijk boven Brooklyn) waar we ons waagden aan deze stapel overmachtige American Pancakes. Ik kreeg ze niet eens op, maar […]

Leave a Reply