Recepten uitgelicht

Recept: red velvet koekjes

September 9, 2020

Als je mij vraagt wat mijn lievelingstaart is is het sowieso een red velvet taart. Geen twijfel over mogelijk. Een red velvet taart maken kost mij alleen altijd minstens een halve dag werk of een bezoekje aan de Drie Graefjes (ga hierheen voor de lekkerste red velvet van Amsterdam). Hier heb ik alleen niet altijd de tijd en zin voor. Dus toen ik laatst een recept tegenkwam van red velvet chocolate chip cookies (best of both worlds) bedacht ik me om die eens te gaan maken. Ik probeerde het recept uit en paste het aan naar de ingrediënten die ik nog in huis had en voilà mijn recept voor red velvet koekjes werd geboren! Vandaag deel ik het recept voor deze mega lekkere (maar wel mega ongezonde) koekjes met jullie.

Recept voor ongeveer 8 tot 10 red velvet koekjes

Wat heb je nodig:

  • 120 gram roomboter
  • 120 gram lichtbruine basterd suiker
  • 90 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 280 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • Rode kleurstof (ik gebruik deze kleurgel van bouwhuis)
  • 100 gram witte chocolade

Zo maak je de red velvet koekjesHaal de roomboter een half uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamer temperatuur kan komen. Begin met het mixen van de boter tot een luchtige massa. Voeg de lichtbruine basterd suiker toe gevolgd door de normale suiker. Mix dit totdat de suiker en boter een goed gemend geheel zijn. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel.

Hak de witte chocolade in blokjes. Mix in een andere kom de bloem met de cacao, voeg deze daarna toe aan het boter en suikermengsel. Als dit goed gemengd is voeg je de kleurstof toe. Wanneer alles goed gemengd is is het tijd om de witte chocolade toe te voegen. Maak 8 tot 10 balletjes van het deeg en laat deze rusten op een schaal in de koelkast voor ongeveer 1,5 uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bak de koekjes af in 10-12 minuten. Houd de oven goed in de gaten want ze moeten er niet te lang in, dan worden ze droog vanbinnen. De koekjes zijn goed als ze aan de buitenkant hard zijn en vanbinnen nog een beetje chewy. Laat de koekjes nog een beetje afkoelen en dan is het tijd om te gaan proeven, enjoy!

    Leave a Reply